Vinterflugten fra Gestapo

Vinterflugten fra Gestapo

Lørdag
28. december 2024
Åbner 1. aug 2024
Åbner om 3 dage

Velkommen til Vinterflugten fra Gestapo

Året er 1945 og besættelsen har sat sine spor. Med inspiration fra Churchill-klubbens modstandshandlinger er sabotagen i Nordjylland taget til. Du kan ikke helt sige dig fri for at have haft en rolle i nogle af handlingerne, og netop derfor har du haft den tvivlsomme fornøjelse at stifte lidt for indgående bekendtskab med Frantz Toft i Gestapos Hovedkvarter i Aalborg. Du er ikke lykkedes med at overbevise dine tilfangetager om, at du er uden skyld. Men lidt effekt har dit rolige gemyt og charme dog haft og den ellers meget stramme sikkerhed er blevet slækket. Ikke meget. Bare en anelse. Men det er lige præcis nok! Og en tidlig morgen, imens der opstår tumult ude på gaden, ser du sammen med en lille gruppe andre fanger jeres snit. En kombination af held, tålmodighed og snilde har givet jer en enestående chance for at flygte. Du griber pudevåret med resterne fra de sparsomme måltider, du har gemt, og løber ud af døren. På fri fod og på flugt.

Men hvor skal I flygte hen? Og kan du stole på dine medfanger, eller er dine odds bedst alene?

Du ved, at om ganske kort tid vil din forsvinden være opdaget. Herefter starter en regulær menneske jagt, og du gør klogt i at sætte så mange kilometer imellem dig og Hovedkvarteret som overhovet muligt. Om 12 timer er hele beredskabet i fuld sving, og hvis du på det tidspunkt ikke er mindst 60 km væk, så finder de dig hurtigt! Gestapo ser ikke med milde øjne på flygtede fanger, og selv al din charme vil ikke være nok til at redde dig fra en kugle for brystet. Du har ingen anden mulighed end at flygte til fods. Og det skal være hurtigt!

Tiden er knap og du må træffe et valg - du skal bare væk! NU!
Praktisk info om eventet
Hvor langt kan du komme - i fugleflugt - fra Aalborg centrum på 12 timer, hvis du kun må bevæge dig til fods? Foran Boulevarden 27, der under besættelse fungerede som Gestapos Hovedkvarter, starter dette unikke ultraløb, hvor der ingen rute, ingen målstreg og ingen markeringer er. Du skal klare dig selv til fods, men om du bevæger dig nord eller syd, øst eller vest er helt op til dig. Du må modtage hjælp undervejs, eller du kan klare dig selv. Mulighederne er mange og reglerne er enkle, så her kan de fleste, der er friske på en udfordring, være med.

Solo fangeflugt - eller Chain Gang escape?
Det er muligt at deltage i to klasser:
  • Solo fangeflugt
    • Du er en enspænder, der fungere bedst med at alle beslutninger er din egne og at tingene foregår i dit tempo. Det er for dig, der ikke vil have en klods om benet - eller være en klods om benet for en anden. Du gerne teame op med andre fanger i hele eller bare dele af løbet, men du må også løbe efter devisen 'enhver er sin egen lykkes smed'. Uanset hvad vinder og taber du alene - og det er kun dig selv, du kan klappe på skulderen, når resultatet af dine anstrengelser skal gøres op!
  • Chain Gang escape
    • Du og din makker er uadskillelige - i ordets mest bogstavelige betydning. I supplerer hinanden godt, også i pressede situationer. Denne klasse er for jer, der ved at et godt team er stærkere end to selvstændige løbere, men også at kæden ikke er stærkere end det svageste led. Flugten fra Gestapo får et ekstra lag af kompleksitet og sværhedsgraden er skruet op, når du og din makker bliver lænket sammen med håndjern kun adskildt af en 3 meter kæde. I gerne teame op med andre fanger i hele eller bare dele af eventet, men I kan kun gennemføre ved at forblive kædet under hele løbet, hvorefter I bliver sat fri. Jeres sejr, nederlag eller død (DNF) er jeres fælles ansvar. Holder kædens svageste led hele vejen til frihed, det vil tiden vise!
Reglerne
  1. Man skal transportere sig til fods og ved egen hjælp i alle 12 timer, bortset fra ved brug af færger (se regel #2).
  2. Det er tilladt at tage indenlandske færger (dvs. de skal afgå og tilgå Danmark - ikke rigsfælleskabet men landet Danmark) som en del af flugten. Færgerne skal være offentlig tilgængelige og det er således ikke tillladt at blive sejlet af privatpersoner. Evt. omkostninger ved brug af færge afholdes af deltageren selv.
  3. Man må planlægge sin rute på forhånd og bruge alle elektronisk hjælpemidler, som man måtte finde nødvendige, til at navigere efter (regel #1 gælder naturligvis forsat)
  4. Man må modtage hjælp undervejs. Både pacer, guide og privatdepot er tilladt, men regel #1 skal til enhver tid overholdes.
  5. Den udleverede GPS tracker skal bæres i alle 12 timer. Mistes denne anses deltageren som fanget og efterfølgende henrettet (DNF)
  6. Deltagere, der ikke mindst kommer 60 km fra Hovedkvarteret (målt i fugleflugt) efter 12 timer anses som fanget og efterfølgende henrettet (DNF)
  7. For Chain Gang deltagere skal kæden forblive på deltagerne under eventets fulde løbetid (12 timer). Brydes kæden anses deltageren som fanget og efterfølgende henrettet (DNF)
  8. Alle færdselsregler skal overholdes, ligesom privatlivets fred også skal respekteres. Dvs. man render ikke ind over privat grund eller igennem folks haver. Overholdes dette ikke anses deltageren som fanget og efterfølgende henrettet (DNF)
Tracking og live dækning
Alle deltagere får udleveret en GPS tracker forud for starten. Denne rapporeterer positionen af løberen tilbage til arrangøren med faste intervaller og opdaterer et live kort, der viser hvor deltagerne er henne samt deres rute. GPS trackeren skal returneres til arrangøren senest 14 dage efter eventets afslutning, ellers udløser det et gebyr på 499 kr. for tabt GPS tracker.

Depot og toiletter
Løbet skal i overvejende grad anses som værende self supported - og ja lidt primitivt. Der udleveres dog et "startdepot" til alle deltagere samt en overraskelse, som deltagerne kan få glæde af under løbet. I begrænset omfang kører arrangøren med et rullende depot, men afhængigt af hvordan vejret arter sig samt deltagernes flugtrute, så kan det ikke garanteres at alle deltagere får mulighed for at gøre brug af det.

Yderligere er det som nævnt i regel #3 tillladt at modtage hjælp undervejs ligesom det er tillladt at købe friske forsyninger i de butikker man møder undervejs.

Der er ikke opstillet toiletter, men det skorter heldigvis ikke på fine offentlige toiletter i Danmark, så vi opfordre til at man tænker adgang til offentlige toiletter ind i sin planlægning.

Transport tilbage til start og returnering af GPS tracker
Det er i udgangspunktet deltagernes eget ansvar at komme retur til start (eller hjem), når løbet er slut. Der er ingen forveninger om, at deltagerne returnerer til start, når løbet er slut. Det er deltagerens ansvar at sikre, at den udleverede GPS tracker returneres i fuld funktionsdygtig tilstand til arrangøren indenfor 14 dage. Ellers udløser det et gebyr på 499 kr. for tabt GPS tracker.

Gennemførelse og vindere
Alle deltagere, der er kommet mindst 60 km væk fra Hovedkvarteret - målt i fugleflugt - anses som gennemført og unsluppet Gestapo!

Der er to kategorier, som vindere findes i:
  1. Sprinteren
    • Længst muligt væk fra Hovedkvarteret på 12 timer
    • Her er det udelukkende distancen målt i fugleflugt, der tæller. Der findes en vinder for både mænd, kvinder og chain gang escape hold (1 hold uanset kønsfordeling)
  2. Snigeren
    • Længst muligt væk med mindst mulig risiko for at blive opdaget på 12 timer
    • Jo større veje du rejser på, jo større er risikoen for at blive opdaget under din flugt. Den totalt distancen fra Hovedkvarteret bliver vurderet ud fra hvor mange kilometer, der er løbet på store veje, små veje, skovstier, små spor og offtrail. Der findes en vinder for både mænd, kvinder og chain gang escape hold (1 hold uanset kønsfordeling)
    • Vinderen findes ud fra en fordelingsnøgle baseret på antal kilometer indenfor hver kategori. Jo længere der er på store veje, jo højere risiko for at blive opdaget og dermed jo lavere score
    • Det er et krav at der bliver indsendt GPX fil fra løbet til arrangøren for deltagelse i denne kategori da trackeren ikke opdatere ofte nok til at give et præcist billede af ruten. GPX fil kan hentes fra alle gængse løbeure
Det er muligt at vinde begge kategorier, hvis man er kommet længst væk og samtidig har valgt en rute, der er mindst risiko for at blive opdaget på.

Memorabilia til alle der gennemfører
Alle der gennemfører løbet (mindst 60 km i fugleflugt fra Hovedkvarteret) modtager et memorabilia, som man om mange år kan kigge på og tænke tilbage på dengang, da man flygtede fra Gestapos Hovedkvarter. De er opdelt i tre kategorier, at alt efter hvor langt væk man kommer fra hovedkvarteret:
  • Guld memorabilia - mindst 100 km i fugleflugt
  • Sølv memorabilia - mindst 80 km i fugleflugt
  • Bronze memorabilia - mindst 60 km i fugleflugt

FAQ
  • Er der fysisk nogen efter mig?
    • Nej det er ikke en fangeleg og der er ingen efter dig. Det er alene tematisk at der tales om at blive fanget
       
  • Må jeg stoppe undervejs?
    • Naturligvis! Du må holde alle de pauser undervejs du ønsker. Du må således også afbryde flugten efter 60 km i fugleflugt og stadig blive noteret som succesfuldt flygtet. Det kræver dog, at du informerer arrangøren på forhånd, så din tracking ikke forsætter
       
  • Hvordan kommer jeg hjem/retur til start?
    • Det er i udgangspunktet op til dig selv at sørge for at komme retur. Afhængigt af hvor man kommer fra og hvor man planlægger at flygte til, så kunne det være en løsning at tage toget til Aalborg St. der ligger få hundrede meter fra Hovedkvarteret
       
  • Må man handle i butikker undervejs?
    • Ja, men større butikker betyder ofte større veje, og det giver større risiko for at blive opdaget. Så hvis målet er at vinde kategorien om at komme længst væk med mindst risiko for at blive opdaget, så overvej mindre butikker
       
  • Jeg deltager i chain gang escape, men hvordan kommer jeg så på toilet fx eller tager en jakke af og på?
    • Chain gang har aldrig været tiltænkt at skulle gøre det mere behageligt at være fange, så det er en del af udfordringen - og du har endda helt selv valgt det! Jeg håber du kender din medfange indgående, ellers så kommer du nok til det inden eventet er ovre
 Event information
28. december 2024
Gestapos Hovedkvarter
Boulevarden 27 kl.
9000 Aalborg
Danmark
Se kort herunder
Tilmelding åbner 1. august 2024 20:52
lobetosset.dk
Starter 08:00

Pris pr. deltager
Pris 300,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
Starter 08:00

Pris pr. hold
Pris 600,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8%

Vinterflugten fra Gestapo

  • Gestapos Hovedkvarter
  • Boulevarden 27 kl.
  • 9000 Aalborg
  • Danmark